Akciós Munkaruházati webáruház

Élet! Munka! Biztonság? Munkába induláskor sohasem tudhatjuk mikor és hogyan érkezünk vissza otthonunkba. Egyáltalán, ha dolgozni készülünk, biztosak lehetünk abban, hogy van még munkahelyünk? Teszünk érte, hogy a gyár, az üzem ne lehessen Ady "grófi szérű"-je? Ki vigyázz itt ránk? Figyel itt valaki a másikra?

Friss topikok

Linkblog

HTML

Kesztyű, amely jelzi a bajt

2013.05.13. 08:17 | M3 János | Szólj hozzá!

A vegyiparban, a félvezetőgyártásban vagy a világ különböző laboratóriumaiban dolgozók gyakorta kerülnek érintkezésbe különféle káros anyagokkal. A legnagyobb problémát az okozza, hogy számos agresszív szubsztancia észlelhetetlen az emberi érzékszervek számára, így a velük való munka még veszélyesebbé válik. A szakértők rengeteg különféle módszerrel igyekeznek biztosítani a veszélyes anyagokkal dolgozók védelmét: az elképesztően érzékeny szenzoroktól kezdve a hőkamerákig sokféle próbálkozás ismeretes a szervezet számára észlelhetetlen anyagok szivárgásának kimutatására. Hamarosan újabb ötletes megoldással bővülhet a lehetőségek köre, mivel a Fraunhofer Intézet regensburgi kutatói egy olyan kesztyűn dolgoznak, amely képes észlelni és kimutatni, ha valamilyen toxikus anyag van jelen a levegőben.

A védőkesztyűt felhasználási területtől függő tulajdonságú, indikátor jellemzőkkel bíró anyagokból készítik, amely a toxinok jelenlétére színváltással reagál, rögtön figyelmeztetve a laborban dolgozót a veszélyre. Az eddig elkészült kesztyű-alapanyagok képesek például a szén-monoxid vagy a hidrogén-szulfid kimutatására. A védőruházat azonban csak az egyik lehetőséget jelenti az új metódus alkalmazására: segítségével a szivárgásokat gyorsan kimutatni képes jelzőanyagok hozhatók létre, például gázvezetékek repedéseinek felderítésére.


A figyelmeztető jelzést a kesztyű anyagába integrált indikátorfesték adja, amely a méreganyagok jelenlétében színt vált. Nagyon fontos, hogy a festék tartósan megmaradjon az anyagban, vagyis mosás hatására ne váljon használhatatlanná a fejlesztés. Ennek érdekében jelenleg különféle felviteli módokkal kísérleteznek a szakértők.

A kutatók elmondása szerint még egy fontos alkalmazási területe lehet fejlesztésüknek, mégpedig az élelmiszeripar. Az ételeket fedő fóliák vagy az azokat tartalmazó különféle tárolók anyagába is bele lehetne keverni az indikátor molekulákat, így az áru tényleges állapota egy pillantással megállapítható lenne, jóval megbízhatóbban jelezve az esetleges romlást, mint mondjuk a lejárati dátum.

Stressz, balesetveszély. Volt? Nincs.

2013.02.12. 22:36 | M3 János | Szólj hozzá!

3m peltor.jpgA halláskárosodás és hallásvesztés nem túl vidám téma. Még szomorúbb, hogy a halláskárosodás a WHO (World Health Organization) krónikus betegségek listáján (GBD – Global Burden of Disease) még mindig az első 10 helyezet között található. Bosszantó ez a statisztika, hiszen sokszor a halláskárosodás megelőzhető a megfelelő hallásvédelmi eszközök rendszeres használatával.
A MUNKAHELYI ZAJ HATÁSAI
A zaj növelheti a stresszt és a balesetek kockázatát is.
Nagyobb balesetveszély:
- megnehezíti a munkavállalók számára a beszéd és a jelzések meghallását,
illetve helyes értelmezését;
- elfedi a közeledő veszély, illetve a figyelmeztető jelzések hangját (pl. a járművek tolatásra figyelmeztető hangjelzését);
- elvonja a munkavállalók, például a gépjárművezetők figyelmét;
- hozzájárul a munkához kapcsolódó stresszhez, amely növeli a szellemi terhelést, így a hibák előfordulásának valószínűségét.
Stressz:
- a zaj jellege, így annak erőssége, hangszíne és kiszámíthatósága; a munkavállaló által végzett feladat összetettsége; a koncentrációt igénylő feladatok esetén például mások beszélgetése stresszkeltő tényező lehet;
- a munkavállaló foglalkozása (pl. a zenészek számára a halláskárosodás veszélye miatti aggodalom munkához kötődő stresszt jelenthet);
- maga a munkavállaló. Egyes esetekben, különösen, ha a munkavállaló fáradt, a más körülmények között ártalmatlan zajszint is kiválthat stresszt.
3M™ PELTOR™ X – HATÉKONY MEGOLDÁS KÉNYELEMMEL PÁROSÍTVA
A hallásvédők fejlesztése során szerzett több mint 50 éves tapasztalata segítségével az ergonómia, a viselési kényelem és a biztonság új mérföldkövét hozta létre a 3M™ Peltor™ X sorozatú fültokok megalkotásával. Ezek a hallásvédők megfelelnek a legtöbb iparágban jelentkező igényeknek és elvárásoknak. Ismerje meg az újdonságokat a www.3M.hu/PeltorX oldalra kattintva!

A Cervinka úgy megy, hogy marad?

2013.02.01. 22:21 | M3 János | Szólj hozzá!

vastelepen_a_cervinka.jpgÚjabb hírek jelentek meg a cseh tűzoltó készülék gyártó termékével kapcsolatban. A közel másfél éve nyilvánosságot kapott problémák orvoslására még sokat kell várni, de egy biztatójelről érkezett hír. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti Hatósága írja: "A tűzoltó készülék forgalmazóktól származó kérések, az általuk bemutatott műszaki vizsgálati adatok (az előírt értéket meghaladó felhasítási nyomás adatok), a CTIA cseh piacfelügyeleti hatóság által átadott felhasítási nyomásmérési eredmények, a gyártó által bejelentett önkéntes termékvisszahívás meghiúsulása, valamint a nagyszámú fellebbezésben megfogalmazott kérés alapján a Hatóság a bejelentett szervezet megerősítő szakvéleménye esetén megfontolja, hogy az előírtnál vékonyabb falvastagság esetén a visszahívás határidejét egy hosszabb - esetleg több éves - időtartamban határozza meg a műszaki biztonsági követelmények sérelme nélkül."
Ez egy jó hónappal ezelőtt írt dokumentumból származik. Vajon hol tart jelenleg az ügy? Mikor sikerül jogerős határozattal megnyugtatóan rendezni több tízezer készülék készenlétben tartásának helyzetét, cseréjét?

Címkék: selejt MKEH Cervinka javításra szorul

A karosszéria fényezéstől a diploma osztóig

2013.01.25. 17:18 | M3 János | Szólj hozzá!

diploma.jpg Ki gondolta volna eddig, hogy egészen konkrét kapcsolatot lehet felállítani a karosszéria fényezés és a diplomaosztó között? Kevesen.
Pedig akad egy kesztyű, amelynek mindkét helyen nagy hasznát veszik.

Egy hófehér, műszálból készült, szál-mentes, nem szöszölődő kesztyű.
A diplomaosztó ünnepségen biztosítja a tanulmányokhoz méltó eleganciát.
fényező kesztyű.jpg  A fényező műhelyben pedig az alkatrészek szépségét óvja. Az igényes szakemberek biztosan tudják, hogy mennyire fontos a frissen fényezett alkatrészek megóvása. A frissen száradó elemeken könnyen ott maradhat az ujjlenyomat, ami nem kívánatos örök emlék lesz, ezért nagyon fontos a jó minőségű, megfelelő kesztyű használata. A nem megfelelő választás esetén, elsősorban a kötött kesztyűk használatakor gyakran előfordul, hogy a kesztyű alapanyagából apró szálak válnak le, ami szöszölődve beletapadhat a festékbe.

A megfelelő alapanyagból, szépen megvarrt kesztyű kiváló eszköz a műhelyekben és tökéletes kellék a rektorral való találkozáshoz. Ráadásul ehhez még végig sem kell járni a boltokat, mert már a webáruházak választékából is elérhető. Például itt
.

Címkék: diplomaosztó kesztyű fényező kesztyű szál-mentes nem szöszölődő

A legmenőbb 3M Peltor felhasználó: 007 - SKYFALL

2013.01.23. 23:21 | M3 János | Szólj hozzá!

skyfall_3m_peltor.jpg

Bizonyára már láttad a 2012-s legújabb James Bond filmet, a 007 - Skyfall-t. A filmmel kapcsolatos interneten lévő sok-sok fotó között van egy, ez amit itt látsz, amelyen Daniel Craig hallásvédőt visel. Bizony a 3M világszerte szállít  hallásvédőket számos katonai szervezetnek.  A képen látható fültok a 3M Peltor H61 típus, amit számos ország fegyveres erői is használnak. Emiatt nem  véletlen, hogy Bond is ilyet használ a brit hírszerzésnél.

Ma már nálunk is nagy a választék hallásvédő fültokokból, de a legmenőbbek között ott a 3M Peltor. Van választási lehetőség, akár itt is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: Daniel Craig 007 skyfall akciós munkaruházati webáruház 3m peltor hallásvédő fültok

A folt volt, van és nem lesz

2013.01.21. 14:12 | M3 János | Szólj hozzá!

Egy újdonságról számoltak be a tudományos hírportálok. A jövő munka- és védőruhái hamarosan megérkeznek. ( Addig is még csak a hagyományos munkaruháink közül válogathatnak ). A Michigani Egyetem kutatói olyan nanobevonatot alkottak, amelyről szinte minden eddig kipróbált folyadék lepereg. Az újfajta védőréteg alkalmazásával többek közt rendkívül folttaszító ruhaanyagok, hatékony, de könnyű védőöltözetek és olyan festékek hozhatók létre, amelyeknek a köszönhetően minden eddiginél gyorsabban sikló vízi járművek születhetnek.
Korábban ismert teflonszálas munkaruhákhoz képest ez nagy áttörést fog eredményezni, ugyanis nagyságrendekkel jobb hatásfokkal véd majd a veszélyes, vagy egyszerűen nem kívánatos folyadékoktól, ráadásul lényegesen kedvezőbb költségek mellett.
A „szuperomnifób” anyagról minden folyadék lepereg anélkül, hogy akár egy kicsit is megnedvesítené azt. A hasonló bevonatok esetében korábban problémát okozott, hogy az alacsony felületi feszültségű anyagok, olajok, alkoholok, szerves savak, bázisok és oldószerek hajlamosak voltak megtapadni a felületükön, idővel károsítva a felső rétegeket, majd az alatta lévő anyagokat is, mondja Anish Tuteja, a kutatás vezetője.

Ezen az új anyagon viszont gyakorlatilag semmi sem képes megtapadni elég ideig ahhoz, hogy kifejthesse roncsoló hatását. A szakértők több mint száz különféle anyag közül mindössze két olyan folyadékot találtak, amely átjutott a bevonaton. Mindkét vegyület az úgynevezett klorofluorokarbonok közé tartozott, amelyeket többek közt hűtőszekrényekben és légkondicionálókban használnak. A védőbevonat azonban ezektől eltekintve hatékonyan taszítja a kávét, a szójaszószt, a növényi olajokat, a gázolajat, az alkoholokat, valamint a tömény sósavat és kénsavat is.

A védőréteg poli-dimetil-sziloxán (PDMS) és az amerikai légierő által kifejlesztett, szénből, fluorból, szilíciumból és oxigénből álló, folyadéktaszító nanokockák keverékéből áll, amelyek együtt egy különleges, hálószerű szerkezetbe állnak össze. A felületre feljuttatva az anyag behatol annak pórusaiba, és struktúrájának köszönhetően azokon belül is finom, lyukacsos bevonatot képez. A védőréteg így gyakorlatilag 95-99 százalékban levegővel telt apró lyukakból áll, tehát bármiféle vele érintkező anyag alig találkozik szilárd felülettel, így nincs min megtapadnia.

Ebből következően a folyadékcseppek alig tudnak kölcsönhatásba lépni a felülettel, így inkább az önmagukat összetartó erők érvényesülnek, tehát a cseppek megőrzik gömbölyű alakjukat, és legördülnek, lepattannak az anyagról. A védőréteg ráadásul az úgynevezett nem-newtoni folyadékokat (pl. sampon, vér, festékek, nyomtató tinták, ketchup) is taszítja, amelyek viszkozitása a rájuk kifejtett erőhatástól függően változik. Ehhez hasonlót pedig mindeddig senkinek sem sikerült demonstrálnia.

Címkék: víztaszító foltmentes szennytaszító munkaruha szennytaszító védőruha nanobevonat superomniphobic surface folyadék lepergető

Akciós Munkaruházati Webáruház

2013.01.21. 12:00 | M3 János | Szólj hozzá!

blog_hu_310x250_1358765817.jpg_310x250

Személyes átvétellel, vagy kényelmes, költség takarékos kiszállítással.

2012.11.24. 09:31 | M3 János | Szólj hozzá!

Leesés elleni védelem nélkül is van remény

2011.01.28. 14:05 | M3 János | Szólj hozzá!

 Egy autó életet mentett. Itt olvasom, hogy egy ifjú hölgy élete "eldobását" tervezve leugrott a 23. emeletről és éppen egy autóra zuhant. Viszonylag kisebb sérülésekkel megúszta. Persze nekem erről is a munkám jutott az eszembe. Naponta tucatnyi munkavállaló kapaszkodik védelem nélkül a magasba, s közülük mindig akad aki súlyos, esetenként életébe kerülő balesetet szenved.
 Aki leesés elleni védelem nélkül mászik a magasba, az vajon felelőtlen, vagy talán előre megfontoltan viselkedik? A testi épsége érdekében aligha. Talán ráparancsoltak, hogy védőeszköz nélkül teljesítse feladatát, esetleg a védőeszköz korlátai miatt dönt úgy, hogy nem vásárol, nem használja?
Pedig néhány ezer Forintos termékekről van itt szó, sok esetben egyetlen munkanap díjának megfelelő összegről. Hihetetlen, de általános ez még ma is. Ennyiért kockáztatunk testi épséget, életet, hosszú évekre megfizetendő kártérítést, életjáradékot, özvegyi nyugdíjat?
Ne gondolkozzunk tovább! Nézzük meg az aktuális piaci kínálatot, árakat! Itt.