Akciós Munkaruházati webáruház

Élet! Munka! Biztonság? Munkába induláskor sohasem tudhatjuk mikor és hogyan érkezünk vissza otthonunkba. Egyáltalán, ha dolgozni készülünk, biztosak lehetünk abban, hogy van még munkahelyünk? Teszünk érte, hogy a gyár, az üzem ne lehessen Ady "grófi szérű"-je? Ki vigyázz itt ránk? Figyel itt valaki a másikra?

Friss topikok

Linkblog

HTML

Stressz, balesetveszély. Volt? Nincs.

2013.02.12. 22:36 | M3 János | Szólj hozzá!

3m peltor.jpgA halláskárosodás és hallásvesztés nem túl vidám téma. Még szomorúbb, hogy a halláskárosodás a WHO (World Health Organization) krónikus betegségek listáján (GBD – Global Burden of Disease) még mindig az első 10 helyezet között található. Bosszantó ez a statisztika, hiszen sokszor a halláskárosodás megelőzhető a megfelelő hallásvédelmi eszközök rendszeres használatával.
A MUNKAHELYI ZAJ HATÁSAI
A zaj növelheti a stresszt és a balesetek kockázatát is.
Nagyobb balesetveszély:
- megnehezíti a munkavállalók számára a beszéd és a jelzések meghallását,
illetve helyes értelmezését;
- elfedi a közeledő veszély, illetve a figyelmeztető jelzések hangját (pl. a járművek tolatásra figyelmeztető hangjelzését);
- elvonja a munkavállalók, például a gépjárművezetők figyelmét;
- hozzájárul a munkához kapcsolódó stresszhez, amely növeli a szellemi terhelést, így a hibák előfordulásának valószínűségét.
Stressz:
- a zaj jellege, így annak erőssége, hangszíne és kiszámíthatósága; a munkavállaló által végzett feladat összetettsége; a koncentrációt igénylő feladatok esetén például mások beszélgetése stresszkeltő tényező lehet;
- a munkavállaló foglalkozása (pl. a zenészek számára a halláskárosodás veszélye miatti aggodalom munkához kötődő stresszt jelenthet);
- maga a munkavállaló. Egyes esetekben, különösen, ha a munkavállaló fáradt, a más körülmények között ártalmatlan zajszint is kiválthat stresszt.
3M™ PELTOR™ X – HATÉKONY MEGOLDÁS KÉNYELEMMEL PÁROSÍTVA
A hallásvédők fejlesztése során szerzett több mint 50 éves tapasztalata segítségével az ergonómia, a viselési kényelem és a biztonság új mérföldkövét hozta létre a 3M™ Peltor™ X sorozatú fültokok megalkotásával. Ezek a hallásvédők megfelelnek a legtöbb iparágban jelentkező igényeknek és elvárásoknak. Ismerje meg az újdonságokat a www.3M.hu/PeltorX oldalra kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://oltalom.blog.hu/api/trackback/id/tr205077544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása